2012. augusztus 3., péntek

A női páváskodás lényege...

Azt hiszem, kezd előttem tisztára mosódni a tény, hogy mi nők, tényleg a páváskodáshoz értünk a legjobban. Ahogy elnézem a körülöttem tollászkodó egyedeket, látom mi a  baj. A páva színes...a nő színes...a páva kényes...akárcsak a nő. Jellemző mindkét fajra a  színes tollazat-ez esetben a hajra és a ruhákra értendő. Semmi nem megfelelő már természetesen, a cél hogy minél mesterkéltebb, minél művibb legyen az egész kinézet valahogy. A tarka körmök, a vastag smink, mind arra szolgálnak, -még ha tudat alatt is- hogy elrejtsék  az idegen szemek elől a  hibákat. Pedig a szépség igazából nem is a tökéletességben rejlik, hanem inkább az apró hibákban. Egy nevetőránc, egy anyajegy, vagy néhány kunkori tincs a tarkónál. A hibákban rejlik a szépség. Belekényszerítjük magunkat kényelmetlen ruhákba, köztük a cipőkbe, pedig egyszerűbb és kényelmesebb lenne a  lazább viselet.
És most szeretném feltenni a kérdést. Miért tesszük mindezt?
 Ha nő vagy, azonnal tudod a  választ: természetesen a  férfiak kedvéért. Én nem nyilatkozhatom a  másik nem gondolatairól, vagy látásmódjáról, csak az enyéimet képviselhetem. De  a  legtöbb visszajelzés mégis megköveteli, hogy mindig kifogástalanul legyünk felöltözve, hogy ,,tökéletesek" legyünk.Persze-persze. Ott van még a  tv, az internet meg a  reklámok, de ezek még viszonylag elhanyagolhatók is.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a fent említett dolgok engem nem zavarnak, mert nem így van. Zavarnak a  szeplőim, a tornacsukás lábam, a nyurga alkatom.... Ezekben gyökerezik a  női önbizalomhiány, a gyengeség és a döntésképtelenség.
Mert mindenkinek hallani kellene, csak néhányszor legalább  mikor felébred reggel kócosan, egy kinyúlt pólóban, rövidnadrágban, és smink nélkül, hogy ő a leggyönyörűbb nő a világon. És akkor talán idővel azonosulnák ezzel, és nem hinnénk, hogy a tökéletlenség hiba.
Hogy miért nem jó nőnek lenni, talán felesleges is sorokba foglalnom. Mi, nők, úgyis tudjuk, a férfiak pedig úgysem értenék.
Szóval csak egy dolgot szeretnék üzenni nektek lányok: hogy mind szépek vagytok a  magatok tökéletlen formájában és egyszerűen csak egy feladatotok van. Megtalálni azt, aki ezt elhiteti veletek...