2012. szeptember 4., kedd

,,Hogyha az életben..."

Annyira sok dolgot szeretnénk megtenni az életben, mielőtt meghalunk. Mindent akarunk egyszerre, telhetetlenek és tékozlók vagyunk . Az emberi gyarlóság...

Vannak azok a féle könyvek, hogy : ,,1000 dolog amit látnod/kóstolnod/hallanod kell mielőtt meghalsz..."- biztosan találkoztál már legalább egy ilyennel, ha betetted már a  lábad egy könyvesboltba eddigi életed során. Aztán ott vannak a  filmek a listákkal, hogy mit akar a  főhős megtenni, mire  halálos betegsége utolsó stádiuma is lezajlik.

Nos, azt hiszem, én is szeretnék egy ilyen listát. Amit pontról pontra követhetek, ami meghatározza az életem egy-egy fontos szakaszát, célokat ad és sikerélményeket. Az elkövetkező napokban szeretnék ezen gondolkodni. Kitalálni, mik azok a dolgok amiket akarok, amik után vágyok.

Egyszerűen nem lehet céltalanul élni. Mert olyankor feleslegesnek gondolunk mindent és mindenkit, és az élet már nem is olyan szép, mint a  könyevekben, vagy a  filmekben.
Szeretném azt mondani majd, ha egy egy pont sikerült, hogy igen, megcsináltam, sikerült. Érezni akarom azt az euforikus örömet amit a győzelem kelt bennünk. Érezni a nyelvemen a siker ízét, és hallani az elismerést.

Látni akarok helyeket, kóstolni ételeket, táncolni különböző zenei műfajokra, hangszeren játszani, lovagolni, múzeumokba betérni és réteken piknikezni... Hm... ezek kezdetnek nem is rosszak.


Szóval igyekszem néhány nap múlva megmutatni nektek a listát azokról a dolgokról, amiket szeretnék megtenni, mielőtt meghalok...

Mert csak így van értelme a levegővételnek, a szívdobogásnak és minden lépésnek, amit megteszünk az évek alatt.

Igen, ez az ötletem határozottan tetszik...

,,Az élet lényege az, hogy éljünk, nem pedig az, hogy egy sarokban kuksoljunk, mert annyira félünk, hogy semmi újjal nem merünk próbálkozni, vagy annyira elfáradtunk és kiábrándultunk, hogy már nem is vesszük magunknak a fáradságot az életre."
(Danielle Steel)