2013. február 9., szombat

Tágra nyílt szemek

Világos, hogy miért szeretjük beleütni más dolgába az orrunkat. Mert a saját problémáinkon kívül mindenre szupergyorsasággal találunk megoldást. Nem is értjük, a másik, miért nem látja rendesen azt, amit mi olyan víztisztán. Csakhogy... Akkor van baj, ha ,,sündisznóba" sétálunk. Azaz ilyen esetekben többet ártunk annak a szerencsétlen problémának és tulajdonosának, mint használunk. Ilyenkor persze jönnek részünkről az értetlen arckifejezések, a hablatyolás, meg a kombinálás, hogy miért is nem jött be a számításunk. A magyarázat csupán annyi, hogy az emberek kiszámíthatatlanak.Beleköpnek még a saját levesükbe is. Nem kell ezen meglepődni igazából. 

Minden határidőnaplók, mutatók és számok szerint folyik. Kimarad a spontaneitás, az alkalmazkodó képesség szinte teljesen elkorcsosodik, mert kényelmes a biztonságosat választani. Pedig a biztonság nem feltétlenül jár együtt a helyessel. Lehet jobb kimozdulni kicsit a komfort zónánkból, munkahelyet váltani, barátságokat építeni, vagy tenni tönkre, idegen helyekre menni. Így talán születhetne bennünk valami újszerű, néhány élmény, ami melegséggel tölti meg a testet. 

El kellene néha fáradni. Olyan igazán, hogy meg se bírjunk mozdulni, érezni, hogy a gravitáció lehúzza a testet, és kikapcsolja valami az agyat, ami így szünetelteti a zakatolást. 
Miért nem állunk meg soha egy pillanatra? Miért kell folyton rohanni, aggódni, idegeskedni? Persze én is ilyen vagyok, a legtöbben ebben a cipőben járnak ugyanis, de igyekszem fejlődni, oldani a merevségemet, hogy ne legyek ennyire aggályoskodó és feszült.

Most érzem igazán, hogy menni szeretnék. Csak úgy mosolyogva szaladni, ordítani, énekelni a kedvenc slágereket, amiknek a  szövegére már csak foszlányokban emlékszem. Szeretnék fáradt lenni, hogy aztán röhögve essek az ágyba. Jó hogy esik a hó, jó sár van, hogy hideg, hogy fúj a szél. Miért kell mindig, mindenkinek elégedetlenkedni még az időjárás miatt is? Egyszerűbb olyan dolgok miatt feszültté válni, amiket nem tudunk irányítani?
Hát tényleg nincs semmi más, ami megoldásra vár? :)


,,Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!"