2017. május 9., kedd

Nő. Fiatal. Tapasztalatlan.

Ha engem kérdeztek, sem csendesnek, sem nagyszájúnak nem éri meg lenni. Próbáltam mindkettőt, és higgyétek el, ha valaki nem akar titeket kedveli, az úgyis talál kifogást. Rám is találtak. Ellenem. Mellettem mindig kevesebben voltak, és a hosszú évek alatt az az egyet jól megtanultam: utáljanak csak nyugodtan a nagy számért, akkor legalább adtam rá indokot.
Valahogy mindig kikívánkoznak belőlem a mondatok és úgy érzem, ha bent kell tartanom, megfulladok. Mintha egy nagy kéz szorítaná kifelé belőlem a szuszt... Ennek eredménye, hogy előbb vagy utóbb ráköpöm az egészet a világra azt, amit addig bent tartottam. Olyankor állnak az emberek, és azt hiszik, hisztizek, vagy csak rossz napom van. Pedig nem! Egyszerűen csak egy idő után túl sok, hogy próbálnak átlépni az ember lányát. Sokszor nagyon gonosz módon, azért mert ő nő, fiatal, vagy „tapasztalatlan kezdő”.
Sokáig azt hittem, hogy csak én vagyok így ezzel, biztosan mindenki másnak könnyebb a beilleszkedés meg az elfogadás, a beletörődés az életbe meg végképp. Aztán a barátaim lassan elkezdték mesélni, hogy náluk, velük is ugyanez a helyzet. D. azt mondja, hogy minden munkát ráosztanak, utána pedig a felettese aratja le a babérokat. B.-nek meg nehéz a helyzete, mert kedves próbált lenni. Most ezt használják ki.. És mindannyiunkban csak gyűlik fel ez a rossz érzés, emészti fel a hétköznapokat, és alig várjuk a szombatot és a vasárnapot, amikor csak ki sem kell menni a lakásból, hanem foglalkozhatunk végre azzal, amik mi vagyunk. Nem könnyű ez, de ki akarok tartani a határozottságom és az önfejűségem mellett. Eddig is az segített át egyről a kettőre.
Erősnek kell maradni, vagy eltipornak minket. Gátlások és megbánás nélkül.
girl, photography, and hair kép